Makedonia hjelper Norge i Afghanistan

Et makedonsk legeteam skal bistå norske styrker i Maimana-provinsen i Afghanistan.

Foto: Scanpix

Norge har de siste tre årene ledet et såkalt Provincial Reconstruction Team (PRT) i Maimana, nordvest i landet. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har lenge slitt med å få norsk helsepersonell til å fylle de nødvendige legestillingene.Nå er imidlertid en avtale klar som innebærer at to kirurger, to operasjonssykepleiere, en anestesilege og en anestesisykepleier fra Makedonia skal assistere de norske styrkene i område fra desember og tre år framover, skriver Aftenposten.Norske myndigheter har bidratt økonomisk til utdannelse og utstyr i forbindelse med makedonernes opplæring i krigskirurgi. Det er også brukt atskillige ressurser på å opprettholde et norsk legeteam for de 271 norske soldatene etter at en legeforhandlinger med Serbia strandet i fjor. (©NTB)