Nitrist på Oslo Børs

Gårsdagen var en blå pustepause for investorene for Oslo Børs. I dag gjør imidlertid de røde tallene comeback så det holder. Hovedindeksen er ned nesten to prosent!

Foto: Finansavisen

Omtrent et kvarter etter at Oslo Børs åpnet sine dører tirsdag, var hovedindeksen godt i minus - ned 1,23 prosent til 441,87 poeng. Tungvektere som StatoilHydro, Yara, Telenor, REC og Seadrill var alle ned, og da blir det som regel meget vanskelig for hovedindeksen og holde seg i blått farvann.Nedgangen kom på tross av en oljepris som hadde styrket seg noe siste døgn.Og etter dette gikk det fra ille til enda verre på børsen. Hovedindeksen står i skrivende stund i 439,01, noe som er nedgang på 1,84 prosent. Det meste er ned, og spesielt utmerker kanskje Norwegian seg. Selskapet melder om emisjon på 400 millioner kroner, og investorene straffer aksjen knallhardt. Den er nå ned 12,2 prosent.Vinnere og tapereØverst på vinnerlisten, som så langt er meget mager, finner vi selskapet Intelecom Group som er opp 8,91 prosent. Også Kitron går motstrøms i dag, og har så langt en oppgang på 4,76 prosent. Grenland Group er også i pluss med en oppgang på 1,67 prosent, og det samme gjelder også Interoil Exploration, opp 2,05 prosent.Taperlisten, som er langt fyldigere, ledes foruten nevnte Norwegian an av fiskeselskapet Copeinca, som er ned 6,47 prosent. Olje-jojoen Canargo har også en tøff dag så langt, og slankes med 2,92 prosent. Wega Mining og Kongsberg Automotive jubler heller ikke enn så lenge.Yara er ned 3,11 prosent, REC slankes med 4,12 prosent, Golden Ocean går ned 4,03 prosent og Telenor har en nedgang på 1,43 prosent så langt.Oljen marginalt oppPrisen på nordsjøolje holder seg relativt stabil, selv om et fat omsettes for litt mer enn for et døgn siden. Prisen ligger nå på 142,06 dollar par fat, noe som er en oppgang på 0,19 prosent.Den amerikanske lettoljen styrker seg 0,26 prosent siste døgn, og omsettes nå for 141,63 dollar per fat.StatoilHydro er så langt ned 1,70 prosent til 179 kroner blank.Det er så langt omsatt for drøyt 1,5 milliarder kroner på børsen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.