Nok en knallmåling for Frp

Samme dag som drivstoffavgiftene øker, får Frp enda mer vann på mølla. Siv Jensens parti går fram 1,9 prosentpoeng på VGs ferske måling.

Foto: Scanpix

Frp er dermed størst med 29,7 prosent og ville fått 51 mandater på Stortinget dersom målingen var resultatet ved et stortingsvalg. Arbeiderpartiet går tilbake 1 prosentpoeng til 25,7 prosent, mens Høyre stiger 1,5 prosentpoeng og får støtte fra 20,7 prosent av de spurte.Høyre og Frp ville dermed hatt flertall sammen på Stortinget med totalt 87 mandater.- Det viser den trenden vi har sett på mange målinger: At det er fullt mulig for Høyre og Frp å få flertall sammen, og jeg håper vi klarer å omsette det på en fornuftig måte slik at vi kan få til et skifte. Men det er lenge til valget og målingene kommer til å gå opp og ned, minner Frp-formann Siv Jensen om.Både KrF (-0,5 til 6,5), Venstre (-0,9 til 5,5), Senterpartiet (-0,5 til 4,5) og Rødt (-0,3 til 1,8) går tilbake på målingen, mens SV endelig går noe fram, men ikke mer enn 0,5 prosentpoeng til beskjedne 5,5 prosent. (©NTB)