Nordlandsbanen åpner igjen

Nordlandsbanen gjenåpnet onsdag etter å ha vært stengt mellom Mære og Steinkjer i to dager som følge av ei sprengningsulykke.

Ingeniørgeologer fra Statens vegvesen foretok onsdag nye vurderinger som tilsier at togene nå trygt kan passere stedet. Det første toget skulle gå onsdag klokka 12.47, opplyser Jernbaneverket.- Vi fikk en rapport i dag fra ingeniørgeologene som konkluderte med at det ikke er fare for nye ras på stedet som kan berøre jernbanen. Nå er vi fornøyde med å ha fått togtrafikken i gang igjen, sier informasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket til NTB.Det blir likevel etablert kontinuerlig vakthold på stedet. Samtidig vil det med jevne mellomrom bli foretatt nye geologiske undersøkelser i fjellsiden med ustabilt berg, og togene vil holde en fart på 40 km/t når de passerer stedet.E6 forbi Løsberga vil holde stengt i en lengre periode, trolig i flere måneder, og omkjøring er skiltet på E6 mellom Vist og Figga. De geologiske forholdene på stedet beskrives som svært vanskelige.(©NTB)