Nordmann funnet død i Russland

Det er satt i gang etterforskning etter at en norsk statsborger og hans russiske kone ble funnet døde i den russiske byen Astrakhan tirsdag.

Tirsdag ettermiddag ble den norske ambassaden i Russland varslet om at politiet i byen Astrakhan, som ligger i Sør-Russland ved kysten til Kaspihavet, har igangsatt etterforskning etter at en norsk statsborger ble funnet død.- Han ble funnet død sammen med sin russiske kone i deres leilighet i byen. Vi sender i dag to representanter fra ambassaden ned for å bistå det lokale politiet i etterforskningen og hjelpe til med praktiske rundt dødsfallet, sier Norges ambassadør i Russland, Øyvind Nordsletten, til NTB onsdag morgen.Nordmannen var ansatt i et stort norsk industriselskap som operer i Russland. Pressevakt Kristin Melsom i Utenriksdepartementet bekrefter at UD ble varslet om dødsfallet tirsdag, og at de nå bistår mannens norske arbeidsgiver.Foreløpig vil ambassadøren ikke gå nærmere inn på detaljer i det mistenkelige dødsfallet.- Det kan jeg ikke si noe om før vi har hatt nærmere kontakt med myndighetene der nede. Jeg regner med de vil komme med en uttalelse i løpet av dagen, sier Nordsletten.(©NTB)