Nordmann i koma i Roskilde

Tilstanden er livstruende for en nordmann som kollapset under Roskilde-festivalen i Danmark. Mannen har blitt holdt i kunstig koma, men legene vil forsøke å vekke ham i løpet av torsdag.

Ambulanse Foto: Scanpix

20-åringen ble funnet livløs med hjertestans på festivalcampen onsdag. Etter å ha blitt gjenopplivet ble nordmannen innlagt på Roskilde Sygehus.De første meldingene gikk ut på at mannen hadde tatt en overdose av et narkotisk stoff, men politiet i Roskilde sier det kan være andre årsaker til kollapsen.- Vi vet ennå ikke årsaken til hvorfor han ble dårlig. Det kan være en overdose, men det kan også være snakk om sykdom, sier vakthavende politi Bent Stavad til Jyllands-Postens nettutgave.Tilstanden til 20-åringen er svært kritisk, og han har trolig vært påvirket av både alkohol og narkotika.Legene har siden onsdag morgen jobbet med å redde livet til 20-åringen, men det var ingen tegn til bedring torsdag morgen.- Mannens tilstand er uendret, og først når han er ute av koma kan man for alvor vurdere tilstanden hans, opplyser Stavad.20-åringens familie har kommet til Roskilde.Siden festivalområdet åpnet søndag morgen, har om lag 150 personer vært innom sykestuen etter å ha fått i seg for mye alkohol eller narkotika. Antallet skal ikke være spesielt høyt sammenlignet med tidligere utgaver av Roskilde-festivalen. (©NTB)