Ny USA-bank raseres

Amerikanske banker er inne i en meget tøff periode. Underskuddene florerer og folk sparkes over en lav sko. Her er neste bank ut av rekken.

Foto: Sean Hayford O'Leary - Creative Commons

Bankkrisen i USA ser ikke ut til å være over med det aller første, selv om mange analytikere og ikke minst banksjefer har gått ut og sagt at det verste nå ser ut til å ligge bak oss.Siste finansinstitusjon ut av krise-rekken er California-banken IndyMac Bancorp. Banken har tidligere spesialisert seg på lån til amerikanere som ville skaffe seg nye hjem. Nå er det slutt. IndyMac meldte i går at de ikke lenger skal driver med denne typen lån i det hele tatt, samt at de sparker 3.800 ansatte på dør.Det vil si at over halvparten av de som tidligere hadde sitt daglige virke i banken nå må troppe opp på arbeidsledighets-kontoret istedet.Banken planlegger også og stenge nærmere 160 bank-filialer for å få kontroll over finansene.IndyMac ble startet i 1985 med Angelo R. Mozilo og David Loeb i spissen.