Ny viktig rentedom i Europa nå

Den europeiske sentralbanken har bestemt hva styringsrenten i de 15 EU-landene nå skal være.

Foto: HegnarOnline

Kl. 13:45 offentliggjorde den europeiske sentralbanken at den setter opp styringsrenta, fra 4 til 4,25 prosent. Dette er den høyeste styringsrenten på 7 år i EU.Hevingen var helt i tråd med det ledende økonomer i Europa hadde forventet og hadde uttalt på forhånd. Det ga følgelig heller ingen store utstlag i valutamarkedet, der vekslingsforholdet EUR-USD nå er nesten uendret fra i går, på 1,5882.Men minst like spennende blir det å høre hva han sier om tiden som kommer, og om han mener det kan bli nødvendig med flere rentehevinger, for å holde inflasjonen i sjakk.Du kan følge redegjørelsen live på web-TV her kl. 14:30 .Les mer om den islandske og den svenske rentebeslutningen her.Les hele rentebeslutningen til ECB her. Vær forberedt på at pågangen kan være så stor at du må forsøke flere ganger for å komme inn på denne siden.Den lyder imidlertid som følger: 3 July 2008 - Monetary policy decisionsAt today's meeting the Governing Council of the ECB took the following monetary policy decisions:The minimum bid rate on the main refinancing operations of the Eurosystem will be increased by 25 basis points to 4.25%, starting from the operation to be settled on 9 July 2008.The interest rate on the marginal lending facility will be increased by 25 basis points to 5.25%, with effect from 9 July 2008.The interest rate on the deposit facility will be increased by 25 basis points to 3.25%, with effect from 9 July 2008.The President of the ECB will comment on the considerations underlying these decisions at a press conference starting at 2.30 p.m. CET today.Bli med på spørreundersøkelse om børsen og norsk økonomi her.