Obama endrer kurs i Irak?

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama åpner døren for å endre sin Irak-politikk.

Foto: Scanpix

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama sier det kommende besøket hans i Irak kan få ham til å endre planene om å trekke amerikanske soldater tilbake i løpet av 16 måneder.Obama sier alt avhenger av hva han får høre av de militære lederne i Irak.- Jeg er sikker på at jeg vil få mer informasjon, og jeg vil fortsette med å finpusse politikken min, sa Obama torsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.Presidentkandidaten påpekte at det han sier nå, er det samme som han alltid har sagt, nemlig at krigen må avsluttes på en forsvarlig måte. Obama sier imidlertid at «vi må være like forsiktige med å komme ut som vi var uforsiktige med å komme inn».Han sier samtidig at tidsfristen på 16 måneder alltid har vært basert på premisset om at soldatene er trygge og at Irak er stabilt. (©NTB)