Økning i antall TV-slaver

Ikke siden 2004 har det blitt sett mer på TV i Norge enn denne våren. Gjennomsnittlig titting er tre timer hver dag.

Foto: Panasonic

De siste årene har internett tatt en god bit av nordmenns tid foran TV-en, men nå er situasjonen i ferd med å snu. Internettbruken flater ut, og ferske tall fra TNS Gallup viser at 72 prosent av det norske folk ser på fjernsyn hver dag. Vel tre prosentpoeng mer enn i fjor, melder NRK.- Ikke siden 2004 har det blitt sett mer TV enn denne våren. Vi tangerer det nivået, og ergo er det rekord, sier medieforsker Kristian Tolonen i NRK. Han følger utviklingen i bruken av fjernsyn.Men selve mønsteret i TV-tittingen skal ha forandret seg. De store kanalene, som NRK1, taper terreng for mangfoldet.- Først og fremst handler det om alle de nye kanalene som har kommet til, og da de nye kanalene til de store, sier Tolonen.Veksten i nettbruken har vært stor, men nå når de fleste har en datamaskin er bruken stabilisert. 9 av 10 nordmenn har tilgang til en datamaskin hjemme, på jobben eller på skolen. I aldersgruppene under 60 år har nesten alle tilgang til PC. 7 av 10 nordmenn er inne på nettet daglig.- Vi vil ikke ha den stigningen som vi har hatt i årene