Offshore-selskap med ny all time high!

Oppkjøpsryktene svirrer og kinesere står klare med lommeboken på vid gap. Offshore-selskapet suser til ny all time high!

Foto: Awilco

Les også: Kinesere vil kjøpe AwilcoI dag kom meldinger om at selskapet China Oilfield Services Limited (Cnooc) har bekreftet at de vil legge et kontantbud på alle aksjene i Awilco Offshore på 85 kroner pr aksje. Dette har på ingen måte gått upåaktet hen hos investorene, og aksjen suser til topps på vinnerlisten under dagens handel på Oslo Børs.I skrivende stund har Awilco-aksjen den desidert mest positive utviklingen på dagens børs, opp 14,66 prosent. Dermed lander kursen på 82,20 kroner, noe som er 2,20 kroner høyere enn forrrige all time high (intradag).Aksene er også blant de mest omsatte så langt.Analytiker Jonas Wettergreen i CAR synes ikke budet fra Cnooc kom overraskende, og mener at prisingen var fair.- Vi kjøret case på aksjen hvor vi trodde på et bud på 86,50 kroner. At budet vil komme på 85 kroner er en grei pris, sier Wettergreen til TDN Finans.Selv om budet var på 85 kroner og kursen til nå ikke er høyere enn 82,20, mener altså analytikere at den er riktig.- Det er noe risiko knyttet til Awilcos nybyggsprogram. Budet reflekterer den usikkerheten og at selgeren kan vite noe mer om det, sier analytiker Knut Erik Løvstad i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans.