Påstand om to års fengsel for tvangsarbeid

Aktor har i Jæren tingrett lagt ned påstand om fengselsstraff i to år for en irsk statsborger som er tiltalt for tvangsarbeid og menneskehandel.

Foto: Scanpix

Ifølge tiltalen ble to unge og ressurssvake britiske menn hentet fra England for å arbeide for den tiltalte iren i Norge. De skulle legge belegningsstein og asfalt som en del av et arbeidslag under ledelse av den 25 år gamle iren.Påtalemyndigheten mener de to har vært uten reelle muligheter til å stikke av da det viste seg at arbeidsforholdene var som de var. Aktor Tormod Haugnes mener det ikke er tvil om at straffelovens paragraf 224, om utnyttelse til menneskehandel, er brutt.- Dette er hjelpeløse personer i et fremmed land. De vet knapt nok hvilket land de er i, og de er blitt truet og slått. De har også lite å vende tilbake til, sa aktor Tormod Haugnes i sin prosedyre, ifølge Stavanger Aftenblad.Den tiltalte 25-åringen har sittet fengslet siden han ble pågrepet 28. november i fjor. Han nekter straffskyld for tiltalen. (©NTB)