- Palestinsk journalist mishandlet

Morgenbladet-journalisten Mohammed Omer forteller at han ble mishandlet av israelsk sikkerhetspoliti

Foto: Scanpix

Den palestinske journalisten Mohammed Omer, som skriver for Morgenbladet, forteller at han ble mishandlet av israelsk sikkerhetspoliti på vei hjem til Gazastripen.I tillegg til å levere artikler til en rekke engelskspråklige aviser, Morgenbladet, Klassekampen og Ny Tid, er Omer (24) ansatt ved Norsk Folkehjelps kontor i Gaza. Mishandlingen skal ha skjedd ved en grenseovergang mellom Jordan og Vestbredden i forrige uke da han var på vei hjem fra Europa etter å ha mottatt en britisk journalistpris.Omer forteller til Klassekampen at de israelske politifolkene kledde ham naken, tråkket ham på halsen, truet ham med våpen og brakk flere ribbein.En israelsk sikkerhetstjenestemann mener Omers skader skyldes et uhell, og sier til nyhetsbyrået Reuters at journalisten mistet balansen og falt i gulvet da han ble undersøkt ved grenseovergangen.I løpet av oppholdet i Europa talte Omer til det britiske parlamentet, den svenske Riksdagen og nasjonalforsamlingen i Hellas. Regjeringen i Nederland har tatt saken opp med israelske myndigheter, som lover å undersøke nærmere hva som skjedde da journalisten krysset grensa til Vestbredden.