Putter 400 mill. i lomma

Øystein Gismervik (48) i helgen solgte familiebedriften Wema i Laksevåg for over 400 millioner kroner.

Foto: iStockPhoto

- Det er jo noe spesielt med å bli økonomisk uavhengig, sier Gismervik etter salget.Gismervik etablerte Wema sammen med sin far Jan Gismervik (72) på åttitallet. 21 år senere selges bedriften til Norvestor, et investeringsselskap som forvalter over tre milliarder kroner.- Vi greier ikke å videreutvikle bedriften slik vi ønsker uten at det kommer inn en sterk, finansiell partner. Derfor ble det slik at vi ga fra oss kontrollen, sier Wema-sjefen til Dagens Næringsliv.Fra å være en liten produsent av tanknivå-målere for lystbåter, har Wema utviklet seg til å bli en stor leverandør av tankmålere for lastebilindustrien på verdensbasis. Selskapet omsatte ifjor for nesten en kvart milliard kroner og tjente over 30 millioner kroner på kjernedriften. I år tipper omsetningen trolig godt over 300 millioner kroner. Med slike resultater var det bare et tidsspørsmål før det kom et bud på selskapet.Familien Gismervik beholder 30 prosent av aksjene når Wema-konsernet forsvinner inn i armene på Norvestor-systemet. På denne måten sikrer de nye eierne at kompetansen blir med videre. Det var en forutsetning for at salget skulle gjennomføres.