Regjeringen tar ferie

Juli måned er ferietid for nordmenn flest, også for statsministeren og medlemmene av regjeringen. Jens Stoltenberg er «deler av ferien på Hvaler og deler andre steder», som det heter ved Statsministerens kontor.

Foto: Scanpix

Det er for lengst slutt på den tiden da statsministeren overlot klubben til andre i regjeringen og selv dro på ferie langt fra telefon og fjernsyn. Nå har Stoltenberg bredbånd på familiehytta på Hvaler og styrer like godt derfra som fra toppen av regjeringsblokken.- Hadde det vært masse saker oppe, så ville vel dette vært litt upraktisk. Men nå fungerer det utmerket. I juli stilner regjeringsarbeidet, og statsministeren følger med på det som skjer via bredbånd og andre hjelpemidler, sier seniorrådgiver Øivind Østang ved Statsministerens kontor (SMK) til NTB.