Rødt, rødt og atter rødt i Europa

Det er ikke bare Oslo Børs som sliter med blodrøde tall torsdag. Samtlige børser i Europa har også en grå og meget trist dag.

Foto: HegnarOnline

Oslo Børs opplever en meget traurig dag, og hovedindeksen er blodrød - ned snaue 2,40 prosent. Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds Bank skylder på fall i USA der stigende inflasjonen og rentepress legger en alvorlig og deprimerende demper på markedet.Men det er ikke bare Norge som får svi for amerikanske problemer. Rødfargen dominerer totalt på børsene rundt om i Europa og i skrivende stund er det stengt tatt bare FTSE 100-indeksen i London som kan vise til noe som ligner på positiv utvikling.DAX-indeksen i Tyskland faller med 0,61 prosent, CAC 40 i Frankrike går ned 0,45, Sveits er ned 0,93, IBEX 25 i Spania slanker seg 0,75 prosent, og slik fortsetter det over hele linjen.Oljeprisen fortsetter å stige torsdag, og dette tynger flere av de store selskapene i Europa. Gigantene Daimler AG og Air France-KLM-gruppen har begge særs lite positive dager. Førstnevnte faller 2,35 prosent i Tyskland mens Air France slankes med 4,20 prosent under handelen i Frankrike i dag. Det hjalp ikke Air France noe særlig at Deutsche Bank AG nedjusterte aksjen fra hold til selg. Finanshuset forventer lavere inntjening i flygiganten fremover.Europas Dow Jones Stoxx 600-indeks går ned med 0,8 prosentKlokken 14:30 holder den europeiske sentralbanken pressekonferanse for å fortelle om styringsrenten blir satt opp eller holdes uendret. den kan du følge live på web-TV her .Slik går det på børsene i Europa Hva tror du om utviklingen i norsk økonomi. Svar på undersøkelsen her.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Asia Slik går det på børsene i Asia.