Rotet bort 60 timer avhørsdokumentasjon

Politiet finner ikke lydbåndopptaket av avhør med drapsdømte Åge Vidar Fjell, som har begjært sin sak gjenopptatt etter 18 år.

Foto: Scanpix

Gjenopptakelseskommisjonen har bedt politiet i Telemark om å sende inn alle etterforskningsdokumenter i forbindelse med at en drapssak i Kilebygda i Telemark i 1990 ble begjært gjenopptatt i april.Åge Vidar Fjell, som ble dømt for drapet, satt ifølge privatetterforsker Tore Sandberg 60 timer i avhør uten advokat og tilsto drapet. Men nå finner ikke Telemark politidistrikt lydopptaket, skriver Varden.- Det skal ifølge en rapport være gjort lydbåndopptak av det ene avhøret med Fjell. Jeg kjenner ikke detaljene og hvilke rutiner som var for oppbevaring av slikt den gangen. Men det finnes nok et skriftlig resymé av avhøret, sier nestleder Georg Andersen ved e-seksjonen i telemarkspolitiet.Fjells advokat sier at et skriftlig resymé av tilståelsen ikke har noen verdi. De håper nå opptaket ligger blant materialet som i etterkant av etterforskninger blir oversendt Riksarkivet.Sp-politikeren Olav Martinius Fjeld ble funnet skutt og drept i sitt hjem i februar 1990, og naboen Åge Vidar Fjell ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring etter å ha tilstått. Privatetterforsker Tore Sandberg mener den mentalt tilbakestående 39-åringen ble ledet til å tilstå av politiet etter 17 lange avhør, og at bevis som aldri ble lagt fram i retten den gang nå vil frikjenne Fjell.- Jeg mener Åge Vidar er utsatt for justismord. Det er soleklare grunner til at denne saken må gjenåpnes, uttalte han til NTB i april. (©NTB)