Saftig Celina-smell

Et realt svenskesug gir problemer for Midelfart-familien. Resultatet i Midelfart Holding i 2007 ble redusert med 68 millioner kroner.

Celina Midelfart - Foto: Scanpix

Takket være god avkastning på finansinvesteringene, klarte Midelfart Holding å redusere det samlede tapet til i overkant av 31 millioner kroner i 2007. De svake tallene skyldes i all hovedsak eierandelen i Midelfart Sonesson AB, som i fjor leverte et negativt resultat på hele 340 millioner kroner. Dermed ble resultatet i Midelfart-konsernet redusert med 68 millioner.- Med svak utvikling Midelfart Sonesson ble resultatandelen derfra negativ, men har ingen likviditetsmessig effekt for oss, sier finansdirektør i Midelfart Holding, Geir Udnæs.KostbartSvenske Wilh. Sonesson og Midelfart AS fusjonerte i november 2006, men sammenslåingen har ikke vært like fruktbar som forventet. Tidligere i år beskrev selskapets sjef, Peter Åsberg fjorårets resultat som en stor skuffelse i en pressemelding.- Dessverre er det slik at aksjekursen i Midelfart Sonesson AB har utviklet seg negativt. Fusjons- og integrasjonsprosessen av Midelfart AS med svenske Sonesson har vist seg krevende og kostbar, sier administrerende direktør og deleier i Midelfart Holding, Celina Midelfart.Selskapet er største aksjonær i Midelfart Sonesson, med en andel på 23 prosent av aksjene.- Vi er selvsagt ikke fornøyd med kursutviklingen, men mener at selskapet nå er godt posisjonert i en spennende bransje. Med ny, erfaren ledelse på plass, og en sunn EBITDA-utvikling så langt i år, er jeg optimistisk til utsiktene også for dette selskapet i tiden fremover, legger Midelfart til.