Slik blir en ulovlig spillautomat helt lovlig

Lotteritilsynet og Trond Giske mente spilleautomaten Jackpot 2000 var for farlig. Bingoautomaten Gold Bingo derimot, den er helt i orden

Foto: Scanpix

Automatforbudet i Norge, eller det såkalte automatforbudet kan man kanskje si, får høyst pussige følger enkelte ganger. Lotteritilsynet og regjeringen, med kulturminister Trond Giske i spissen, bestemte altså at alle spilleautomater skulle fjernes i fjor sommer. Tusenvis ble tatt vekk fra kjøpesenter, barer og lignende, for å skåne de spilleavhengige.Si din mening om regjeringens automatpolitikk herMen så enkelte var det selvsagt ikke, for nå er som kjent spilleautomatene på full fart tilbake. Om noen få måneder er Norsk Tipping sine snille automater på plass for å loppe forbipasserende for penger, og de spilleavhengiges motstand mot disse tas med ett ikke så alvorlig lenger. For selv om disse automatene visstnok skal være mindre aggressive i stilen, så er det liten tvil om at Norsk Tipping håper å sope inn solide beløp på dem.Også en annen type automater har fått klarsignal av Lotteritilsynet i Norge, nemlig bingoautomatene. Nå bygges rett og slett gamle spilleautomater om til bingoautomater og vips - ja, så er disse automatene plutselig lovlige. Automaten Jackpot 2000 er i så måte et godt eksempel, skriver VG i dagens utgave. Automaten ble fjernet i fjor, men er nå tilbake i ny ham - som bingoautomat. Kirsebær og bjeller har blitt til tall, og det var det som skulle til for å få godkjennelse.Det er selskapet Wingames, med automatkonge Trond Ramski i spissen, som har fått godkjent bingoautomatene. Han legger i en kommentar ikke skjul på at de nye automatene er gamle ulovlige som er bygget om.