Solheim ber norske bedrifter satse i sør

Utviklingsminister Erik Solheim (SV) mener norske bedrifter bør satse i fattige land og har ingenting imot at de tjener rått på billig arbeidskraft.

Erik Solheim Foto: Scanpix

Han medgir at det kan virke overraskende på mange at en statsråd som betrakter seg selv som sosialist snakker varmt for den private kapitalen. Men den er helt nødvendig for å bekjempe fattigdom, ifølge den tidligere SV-lederen.- Et selvforsterkende næringsliv og en velfungerende stat er to klare forutsetninger for økonomisk framgang i fattige land, sier Solheim til NTB.Mandag presenterte han en ny FN-rapport som viser at næringslivet kan bidra til fattigdomsbekjempelse ved å trekke marginaliserte mennesker inn i verdikjeden som kunder, ansatte, råvareprodusenter eller gründere. Og utviklingsministeren har ingen betenkeligheter med at vestlige investorer tjener penger på handel og næringsutvikling i sør.- Det er mye verre at verdens fattige blir stående utenfor verdensøkonomien slik at de også i framtiden må leve fra hånd til munn, sier Solheim. (©NTB)