Storberget taus om Fast-saken

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil ikke gripe inn i Fast-striden mellom Kredittilsynet og politiet.

Lervik og Aasrud Foto: Finansavisen

Verken Økokrim eller Oslo-politiet mener de har ressurser til å etterforske påstander om betydelig økonomisk kriminalitet i søkemotorselskapet Fast. Begge politiinstanser mener de ikke har ressurser til å etterforske selskapet.- Jeg kommenterer av prinsipp ikke enkeltsaker. Jeg sitter ikke på justisministerens kontor og avgjør hvem som skal etterforske de konkrete sakene og hva slags etterforskningsskritt som tas. Dette må man kommentere der avgjørelsene tas, sier justisministeren til NTB.Mandag sendte Kredittilsynet et brev til statsadvokaten der de klager på at saken er henlagt av Oslo-politiet. Kredittilsynet mener saken er av svært alvorlig grad, og mener at hvis ikke politiet tar tak i saken, så kan det komme til å påvirke tilliten til kredittmarkedene. (©NTB)