Tilbake til rødt i Asia

Børsuken startet med asiatiske smil og glade investorer. Men under tirsdagens handel var det igjen de røde tallene som dominerte.

Foto: Finansavisen

Aksjene i Asia falt atter en gang under handelen tirsdag, og indeksene er nå nede på sine svakeste nivåer siden november 2006. Finansuro og frykt for global inflasjon la igjen en demper på investor-iveren.Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. hadde en dårlig dag på børsen i Tokyo, etter at de to amerikanske finanshusene Fannie Mae og Freddie Mac raste på børsene i USA. Eksperter mener de to USA-aktørene må skaffe seg milliarder i ny kapital, og dette likte heller ikke japanske investorer. Også den koreanske banken Kookmin Bank slet kraftig under tirsdagens handel, etter at JPMorgan Chase & Co. kuttet bankens kredittrating.MSCI Asia-Pacific-indeksen slanket seg rundt to prosent til 130,56 poeng, og dette er altså det laveste nivået indeksen har hatt siden november 2006. Mer enn fem aksjer gikk ned for hver av de som gikk opp.Nikkei 225 gikk også ganske kraftig ned, og var 2,4 prosent lavere ved stengetid enn når børsene åpnet. Indeksen stoppet på 13.046,08 poeng, og opplevde sitt største fall siden 14. april.Sør-Koreas Kospi-indeks fikk også hard medfart - faktisk den største medfarten siden 11. februar. 3,1 prosents juling var fasit ved stengetidHang Seng i Hong Kong slanket seg 3,4 prosent.Slik gikk det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.