Trist dag i Asia

Det ble en heller tung og grå dag for de fleste asiatiske aksjer tirsdag. Igjen gikk det ut over bilfabrikantene.

Foto: Finansavisen

Den skyhøye oljeprisen bidro sterkt til at det ble en lei dag på de asiatiske børser tirsdag. Prisen på det sorte gull tynget både produsentene av biler i regionen samt shipping-selskapene. En av hovedindeksene styrer rett mot negativ rekord.Toyota Motor Corp. opplevde atter en nitrist dag etter at nye tall viste en nedgang i bilsalget USA siste måned på 21 prosent. Shipping-selskapet Nippon Yusen KK falt tilbake med 4,57 prosent. Markedet forventer mindre etterspørsel etter selskapets tjenester i takt med en oljepris som bare øker og øker. Korean Air Lines Co. fikk også børsbank av samme grunn.Indeksene ned MSCI Asia Pacific-indeksen falt med 0,63 prosent til 135,90 poeng under tirsdagens handel, og det var etter at den faktisk tok seg litt opp mot slutten av dagen. Dette er den niende gangen på ti forsøk at indeksen må vise til røde tall. Forholdet mellom de aksjene som falt og de som styrket seg var 3 til 1.Japans Nikkei 225 slanket seg også i løpet av dagen, og måtte ved stengetid vise til 1,31 prosent i minus. Også denne indeksen var enda mer ille ut tidligere på dagen. Nikkei 225 er nå på vei mot en lite imponerende rekord. Indeksen har nemlig ikke falt mer siden 1965, da Vietnam-krigen gjorde livet surt for japanske investorer.Sør-Koreas Kospi-indeks falt med 3,2 prosent, Hang Seng gikk ned 0,99 prosent mens Singapores Strait Times gikk litt motstrøms og noterte en oppgang på 0,15 prosent.Slik gikk det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.