USA åpner for sol igjen

Det amerikanske innenriksdepartementet vil igjen motta søknader fra selskaper som er interessert i å utvikle solenergiprosjekter

Foto: BP.com

Det amerikanske innenriksdepartementet vil igjen motta søknader fra selskaper som er interessert i å utvikle storskala solenergiprosjekter på føderale landområder.Det er Departementets Bureau of Land Management som melder denne onsdag.Med dette har de amerikanske myndigheter snudd helt på flisa. Beslutningen er nemlig en reversering av et vedtak fra 29. mai om å midlertidig innstille mottagelse av slike nye søknader.- Ved å fortsette å akseptere søknader og prosessere nye søknader for soleneergiprosjekter vil vi aggressivt hjelpe til å møte stigende interesser for fornybare energiressurser mens vi samtidig sikrer miljøet, sier byrådirektør James Caswell.