USA-eksport til Iran eksploderer

De er i tottene på hverandre støtt og stadig, og presidentene skjeller og smeller seg i mellom. Likevel eksploderer handelen mellom de to. Se den utrolige listen over hva Iran kjøper fra USA!

George W. Bush - Foto: Bloomberg / Finansavisen

USA-eksporten til Iran har virkelig fått fart på seg under George W. Bush sin presidentperiode. Dette til tross for det meget spente forholdet mellom de to nasjoner. Bush og Irans president Mahmoud Ahmadinejad har så å si vært i strupen på hverandre etter tur, men det har tydeligvis ikke vært så veldig bad for business så langt. Alt i alt har USA eksportert varer for 2,8 milliarder kroner til Iran siden Bush satte seg til rette i Det Hvite Hus.Og listen over hva som fraktes fra de forente statene over dammen til Ahmadinejads oljeland i Midtøsten er både imponerende og ikke så rent lite snodig. USA har blant eksportert sigaretter til Iran for over 800 millioner kroner i løpet av Mr.Bush sin presidentkarriere, samt kosmetikk, pels, musikk-instrumenter, parfyme og skulpturer - bare for å nevne noe.Litt mer overraskende er det kanskje at USA også har eksportert rundt 800.000 kroner i såkalte uspesifiserte våpen og annet militæret utstyr til Iran de siste år, deriblant maskingeværer og deler til disse. Også deler til kampfly skal ha funnet veien over havet til Iran, skriver LA Times på sine nettsider.