USA kreket seg i pluss

De amerikanske børsene kjempet med de røde tall hele børsdagen. Kampen ble til slutt kronet med en hårfin seier.

Det ble langt fra noen kanondag på børsene i USA tirsdag, men de røde tallene ble i det minste holdt fra livet og de ulike indeksene kjempet seg sakte men sikkert over på den positive siden i løpet av børsdagen.Finanssektoren, som har fått ufattelig mye juling det siste året, gjorde et aldri så lite mini-comeback, noe som også hjalp på. Lehman Brothers Holdings Inc. la for eksempel på seg 5,81 prosent til 20,96 dollar. Et billigsalg av banken skal visstnok være mindre aktuelt nå enn for litt siden, og dette var noe investorene likte å høre. CIT Group hadde også en finfin dag, og aksjekursen gikk opp hele 29,66 prosent på rykter om at banken skal selge unna deler av selskapet.Indeksene styrket segDow Jones-indeksen la på seg 0,3 prosent i løpet av tirsdagens handel, mens Standard & Poor's 500-indeks kunne vise til en oppgang på 0,4 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen ville slett ikke være noe dårligere og hadde ved dagens slutt lagt på seg 0,5 prosent.Volatil dag med en liten overraskelseDet ble dog en meget volatil børsdag i USA denne tirsdagen. Det hele startet positivt etter at overraskende gode industritall ble offentliggjort. Litt senere på dagen bar det derimot nedover, før man igjen så lyset mot slutten av dagen da selskapet General Motors Corporation la frem tall som viste at salget av biler i USA har falt med 18 prosent. En slik nyhet skulle man kanskje tro skulle sende markedet lenger ned, men i et kriserammet USA der det meste har slitt den siste tiden, hadde man forventet et fall på hele 25 prosent. Kun et fall på 18 prosent ble derfor en liten lettelse.Oljeprisen fortsatt høyPrisen på olje holdt seg høy gjennom hele dagen på børsen, og et fat nordsjøolje omsettes nå for 142,18 dollar. Det er en oppgang på 1,48 dollar sist døgn, noe som tilsvarer 1,05 prosent.Den amerikanske lettoljen er også fremdeles høy i pris. Et fat koster nå 142,32 dollar - opp 1,35 dollar siste døgn, noe som er en styrking på 0,96 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.