USA ned trass i oljefall

En oljegallop med litt lavere temperatur skulle tilsi oppgang i USA. Slik gikk det imidlertid ikke under børshandelen over dammen mandag.

Oljeprisen har de siste dagene roet seg noe, for mens det så ut som om det svarte gull skulle sprenge 150-dollarsgrensen i slutten av forrige uke, har prisen på et fat nå lagt seg rundt 142 dollar. Dette skulle tilsi en viss positivitet og munterhet blant investorene i USA, men det så man heller lite av under mandagens handel på de amerikanske børsene. I New York falt mer enn to aksjer for hver av de som steg.Det ble nemlig en tung dag for brorparten av de amerikanske aksjene, og det var igjen finanshusene som ledet an i nedoverbakken. Låne-insitusjonene Fannie Mae og Freddie Mac hadde begge en blytung dag, og så ved dagens slutt sine dårligste nivåer på over 13 år. Det spekuleres i om hvorvidt begge blir nødt til å hente inn mer kapital etter en svært tung periode, og dette fikk investorene til å sende begge aksjene nedover.Freddie Mac fikk en skikkelig nesestyver med en nedgang på 17,86 prosent og ble dagens børstaper på S&P 500, mens Fannie Mea gikk ned 16,19 prosent. Fullt så ille gikk det ikke med finanshuset JPMorgan Chase & Co., men aksjen ble likevel slanket med 3,60 prosent i løpet av mandagens handel.Standard & Poor's 500-indeksen gikk samlet ned 10,59 poeng eller 0,8 prosent, og stoppet til slutt på 1.252,31 poeng. Indeksen har siden oktober måned blitt nedsablet med nærmere 20 prosent.Dow Jones greide heller ikke å holde seg i blått, og gikk ned 0,5 prosent til 11.231,96 poeng, mens Nasdaq kun bokførte et marginalt tap, ned 0,1 prosent denne mandagen.Av selskapene på Dow Jones ble aluminiums-selskapet Alcoa Inc. vinneren med en oppgang på 1,82 prosent, mens legemiddelselskapet Merck og Co Inc. ble dagens taper med en nedgang på 4,81 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.