Venter at kjerneinflasjonen stiger ytterligere

KPIJAE - Kjerneinflasjonen, ventes å stige med 2,5 prosent fra midten av juni 2007 til midten av juni 2008.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Oppgangen i KPIJAE er hentet inn av estimater gjennomført av TDN Finans. Den ventes å stige 2,5 prosent i juni, mens den i mai steg 2,3 prosent. Økningen gjelder på årsbasis.-De kortsiktige nyhetene i inflasjonsbildet vil trolig være negative, også i forhold til Norges Banks rentebane, sa Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til TDN Finans fredag.Onsdag 10. juli klokken 10:00 offentliggjøres konsumprisveksten for mai.-Norges Bank har antydet at det kan komme en renteheving i oktober, men det er ikke sikkert. Vi vil heller ikke få noe svar på det nå. Det er først når vi får julitallene at vi vet litt mer, for da kommer matvareprisene, sa sjeføkonom Steinar Juel til nyhetsbyrået.50 prosent sjanse for renteøkning-Jeg tror det er litt over femti prosent sannsynlighet for at det kommer en heving til, men jeg tror rentenedgangen som er signalisert mot slutten av 2009 enten vil utebli eller bli mindre enn ventet, sier makroøkonom Shakeb Syed til nyhetsbyrået.