Vil beskytte tysterne

Konkurransedirektøren vil ha endringer i konkurranseloven for å gjøre det lettere å avdekke ulovlig prissamarbeid.

Betaling - Foto: Scanpix

Konkurransedirektøren vil ha endringer i konkurranseloven for å gjøre det lettere å avdekke ulovlig prissamarbeid.Konkurransedirektør Knut Eggum Johansen ønsker å styrke et amnestiprogram hvor personer i bedrifter som bryter ut av ulovlige prissamarbeid og legger alle kortene på bordet hos Konkurransetilsynet, slipper straffeforfølgelse.- Vi ser at det fungerer i andre land, og derfor ønsker vi å få på plass dette i Norge også, sier konkurransedirektør Knut Eggum Johansen til Aftenposten.Dagens norske amnestiprogram fungerer ikke fordi lederne ikke stoler på at de slipper inna dersom de tyster på sine medsammensvorne, mener konkurransedirektøren. Derfor ønsker han å få loven endret slik at verken bedrifter eller personer kan straffeforfølges av politiet eller Økokrim i saker hvor tilsynet har gitt amnesti, skriver E24.no.