Vil bruke Rådhuset i Oslo som bedehus

Ordfører Fabian Stang er negativ.

Foto: Scanpix

Det felleskirkelige arrangementet «Bønn for Oslo» ber om å få holde festgudstjeneste i Oslo Rådhus neste år. Human-Etisk Forbund er positiv, mens ordfører Fabian Stang (H) sier nei.Det er andre år på rad at nærmere 30 frikirkemenigheter i Oslo ber om å få holde festgudstjeneste i Rådhushallen. TV-pastor Egil Svartdahl i Filadelfia menighet mener de kristne blir forskjellsbehandlet ettersom Human-Etisk Forbund har årlige konfirmasjonsseremonier i Rådhuset.- Det virker som om Human-Etisk Forbund har et slags grønt kort til Rådhuset. Vi ønsker ikke at humanetikerne skal miste sine privilegier, men det kan virke som om markeringer i Rådhuset uten Gud er tillatt, sier Svartdahl til Dagsavisen.Det er retningslinjene for bruken av Rådhuset som skaper strid, som de gjorde da Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring ønsket å feire den nye ekteskapsloven i Rådhuset. Feiringen ble isteden lagt til taket på den nye Operaen.Under «Bønn for Oslo» samles menighetene og ber døgnet rundt i én uke for byen. De fikk lov til å ha festgudstjeneste i 2007 og samlet 1.100 bedende i alle aldersgrupper. For 2008 fikk de nei, men søker på nytt for 2009.Human-Etisk Forbund mener Rådhuset bør være åpent for gudstjenester, men ordfører Fabian Stang er av en annen oppfatning. Han mener det er unaturlig å bruke Rådhusets festarealer til politisk virksomhet eller religiøse møter.- Når det skal være fest på Rådhuset, skal det være noe alle skal kunne delta i, sier Stang til avisen. (©NTB)