Vil erstatte skjemavelde med AltinnII

Regjeringen vil skjemaveldet til livs og signerte mandag en kontrakt verdt opptil 700 millioner kroner for å gi liv til AltinnII-prosjektet.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

«En adresse skal ha alle tjenestene», fastslo Brønnøysundregistrenes direktør, Erik Fossum, i forkant av signeringen av kontrakten for AltinnII-prosjektet mandag.Altinn.no ble startet som en forbrukerportal mellom næringslivet og det offentlige i desember 2003. Prosjektet er et samarbeid mellom Skatteetaten, Statistisk sentralbyrå og Brønnøysundregistrene for å minske instansene næringsdrivende trenger å forholde seg til. Siden har prosjektet vokst til å samordne 21 forskjellige etater. Nå vil regjeringen gjøre livet til næringsdrivende ennå enklere.- Bedriftene skal slippe å forholde seg til et hav av skjemaer for innrapportering. Nye Altinn vil samhandle alle etatene, sier Fossum.Det nye prosjektet har som mål å bli en felles ressurs for hele den offentlig sektoren. Kontrakten for utvikling er gått til leverandøren Accenture, og Basefarm AS skal stå for driften. Prosjektet er Norges største IKT-kontrakt.- I utgangspunktet er kontrakten verd mellom 550 til 700 millioner kroner. Variasjonen i beløpet kommer av diverse utviklingsopsjoner. Men hvis vi regner inn arbeidet etatene gjør i tillegg, blir beløpet godt over en milliard kroner, sier Fossum til NTB.- Vi har lenge etterlyst at etatene legger sine ressurser inn i Altinn. Det er viktig at bedriftene slipper å forholde seg til mange instanser, men får en portal med alt, sier avdelingsdirektør Inger Aarvig for innovasjon i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til NTB.Hun påpeker at bedriftenes situasjon har kommet seg veldig siden Altinn ble startet.- Det snakkes mindre og mindre om skjemavelde i Norge, sier Aarvig.17. november overtar Basefarm AS driften. Høsten 2009 skal en ny portal være på plass, men først i 2010 skal versjon to av Altinn være klar til bruk. (©NTB)