Vil ha rampe på alle busser

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) vil bedre busstilbudet for funksjonshemmede.

Foto: Scanpix

Onsdag sendte Samferdselsdepartementet en forskrift med nye krav til busser ut på høring.Forskriften stiller strengere krav til universell utforming på forstads- og ekspressbusser. Dette vil si at bussene skal tilpasses slik at de kan brukes av alle mennesker, uansett alder eller andre forutsetninger. I dag er det bare bybussene som må oppfylle denne typen krav. Disse bussene har en innebygd rullestolrampe som lett kan slås ut.- Dette vil lette hverdagen for mange. Endelig kan vi ta buss i hele landet, sier Eilin Reinaas, forbundsleder i Norges Handikapforbund til NTB. Hun forteller at det viktige nå blir å tilpasse bussholdeplassene og merke bussrutene slik at rullestolbrukerne vet hvilke busser som er tilrettelagt for dem.Hvis forskriften blir vedtatt, vil alle nye busser som blir satt i drift fra 1. januar 2009 oppfylle kravene. Denne datoen trer også den nye loven som forbyr diskriminering av funksjonshemmede i kraft.(©NTB)