Vurderer nytt gasskraftverk på Kårstø

Gasskraftverket på Kårstø har knapt vært i drift siden den offisielle åpningen 1. november i fjor. Nå vurderer Naturkraft å bygge nok et gasskraftverk på stedet.

Foto: HegnarOnline

Lave strømpriser og høy gasspris har satt en stopper for lønnsom drift på gasskraftverket. Etter oppstarten i fjor har gasskraftverket kun vært i kommersiell drift i et par uker.For å sikre stabil drift av gasskraftverket vurderer driftsselskapet Naturkraft å bygge det om til et gassfyrt kraftvarmeverk, melder Kraftjournalen. Hvis det skal skje, må det bygges nok et anlegg på stedet som er likt det anlegget som allerede står der.- Vi ser en stor forretningsmulighet i å legge til rette for å bli et varmekraftverk her, sier Naturkrafts nye administrerende direktør Dag Lygre.- Men da må vi bygge et kraftvarmeverk til. Og det er aktuelt for oss. Det er et konsept vi kommer til å bruke veldig mye tid på å vurdere i tida framover, sier Lygre.Kraftvarmeverkene vil kunne levere både varmeenergi og strøm til prosesseringsanlegget på Kårstø, mener Lygre.Statkraft og StatoilHydro, som eier Naturkraft, har ifølge Kraftjournalen ingen kommentar til Lygres utspill. (©NTB)