Vurderer synstest i trafikkontroller

I dag kan bilførere bare testes for promille. Vegvesenet vil finne ut om de også kan forlange å teste synet til bilførere i trafikkontroller.

Foto: Scanpix

Statens vegvesen i Glåmdalsregionen er nå i gang med et pilotprosjekt for å se hvorvidt det er behov for en hjemmel for å kunne pålegge synstest ved trafikkontroller, skriver Glåmdalen.- Synet er den grunnleggende sansen for all kjøring. Jeg tror mange er for lite bevisste på det. De fleste trafikkulykker skjer på bakgrunn av enten mangelfull observasjon, innsoving bak rattet eller sjåførfeil. Da må vi stille oss spørsmålet om dette kan ha noe med synet å gjøre, sier distriktssjef Rolf Sevendal i Statens vegvesen, Glåmdal distrikt.I dag er det bare hjemmel for å sjekke promille hos selve bilføreren i de mindre førerkortklassene. I Kongsvinger og omegn gjennomføres nå frivillige prøvekontroller, hvor om lag halvparten har gått med på å la seg teste. (©NTB)