Den amerikanske mafiabossen John «Jackie Nose» D'Amico ble mandag dømt til to års fengsel, etter å ha innrømmet utpressing.Ifølge påtalemyndigheten er 71-åringen overhode for den beryktede Gambino-mafiaen i New York, som i flere tiår har stått bak en rekke ulike former for organisert kriminalitet.D'Amicos forsvarer ba om nedsatt straff for sin klient, med henvisning til mafiabossens høye alder og sviktende helse.Aktoratet i saken avviste kravet og mente at 71-åringen slett ikke fortjente barmhjertighet, all den tid han velger å begå kriminelle handlinger i så høy alder.Amerikansk påtalemyndighet reiste i februar i år tiltale mot over 60 påståtte medlemmer av Gambino-mafiaen, i forbindelse med drap, narkotikahandel, ran, utpressing og andre forbrytelser som skriver seg helt tilbake til 1970-tallet.