Krever at UDIs oppskrift på asylsøknader fjernes

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen krever at Utlendingsdirektoratet slutter med offentliggjøringen av notater som beskrives som en «kokebok» i å få asyl i Norge.

Fremskrittspartiets Siv Jensen - Foto: Scanpix
Politikk
UDI-skandalen og behandlingen av asylsøkere fra Irak for to år siden gjorde at ledelsen satte i verk tiltak for å åpne etaten. Det mest kontroversielle forslaget var å offentliggjøre praksisnotatene i asylavdelingen. Disse notatene styrer saksbehandlernes arbeid og avgjør om behandleren skal innvilge eller avslå en søknad.
- Kan misbrukes
- Det er åpenbart for alle at disse praksisnotatene kan misbrukes og at asylsøkere tilpasser sine søknader etter UDIs rutiner. Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) bør umiddelbart gripe inn og be UDI fjerne notatene, sier Jensen på Frps nettside.Hun frykter at notatene fører til juks blant asylsøkerne.- Når de har tilgang til UDIs interne vurderinger, må man være grenseløs naiv for å tro at de ikke tilpasser sine søknader om asyl, sier hun.