+ mer
Foto: Toyota

Krever mer bråk fra elbiler

El- og hybridbiler er for lydløse og må bråke mer, krever de folkevalgte i California som har blinde og svaksynte i tankene.

Nå har de vedtatt et lovforslag som havner på guvernør Arnold Schwarzeneggers bord, i håp om mer bråk fra de lydløse kjøretøyene.Blinde og svaksynte risikerer i dag å bli påkjørt når de skal krysse gata, fordi de ikke hører de mange elbilene som suser forbi.Ifølge myndighetene ruller det nå over 300.000 elbiler og hybridbiler på amerikanske veier, men det foreligger ingen statistikk over hvor mange fotgjengerulykker disse har forårsaket.Lovforslaget tar i første omgang til orde for å opprette en komité som skal studere problemet, og som deretter skal komme med forslag til hvordan elbilene kan gjøres mer støyende. (©NTB)
Motor