Ekteparet fra Rogaland kunne ikke selv få barn, men via internett kom de i kontakt med et firma i California som formidler surrogattjenester. Den norske barnefaren donerte sæd som ble brukt da en amerikansk kvinne ble befruktet på et amerikansk sykehus i fjor, og i vinter ble det født en liten gutt.Like etter at babyen kom til Norge brøt imidlertid ekteskapet mellom de nybakte foreldrene sammen. Faren gikk til retten for å få omsorgen for barnet, og argumenterte med at han var biologisk far, mens hans ekskone ikke hadde noe biologisk forbindelse til sønnen.Nå har Jæren tingrett sagt sitt i striden. Retten peker på at forbudet mot bruk av surrogatmødre i Norge ikke handler om forholdet mellom paret som skal overta barnet, og retten mener derfor at Rogalands-kvinnen er guttens mor, skriver VG.Faren har bestemt seg for å anke dommen.Bruk av surrogatmødre er ulovlig i Norge, men fullt lovlig i flere delstater i USA. (©NTB)