I den timelange talen til nasjonen brukte Musharraf lang tid på å forsvare sine politiske handlinger de siste ni årene.Musharraf kom til makten i et militærkupp i 1999, et kupp han forsvarte i talen mandag.Etter at opposisjonen vant valget tidligere i år har imidlertid presidentens stilling blitt stadig svakere.Søndag kunngjorde regjeringskoalisjonen at de ønsker å stille Musharraf for riksrett og at tiltalen er klar.- Satt landet førstDisse beskyldningene har ikke rot i virkeligheten, hevdet presidenten i talen sin. Likevel mente han en eventuell riksrettssak vil ha en opprivende virkning på Pakistan og at det derfor er riktig av ham å trekke seg.- Jeg er ikke redd for anklagene. Jeg er ikke redd for noen anklager. Men en riksrettssak vil være til skade for landet. Derfor velger jeg å gå av som president i Pakistan, sa Musharraf.