Den lokale KrF-toppen Ole Henrik Grønn (23) i Sarpsborg bryter med partiet etter at han for kort tid siden sto fram som homofil.Den direkte foranledningen skal ifølge Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave være uttalelser fra lokallagsleder Inger Marit Sverresen. Hun har sagt at det etter hennes mening ikke er forenlig for Grønn å fortsette som gruppeleder for KrF i bystyret dersom han finner seg en mannlig livsledsager.- Jeg føler hun tråkker på meg, mine venner og på alle homofile. Og jeg reagerer på å bli kalt en løpegutt for Karita Bekkemellem, sier Grønn til avisen.23-åringen måtte tåle kritikk internt da han i juni sa nei til å stille seg bak en aksjon mot den nye ekteskapsloven. Tidligere hadde han gått inn for at Sarpsborg kommune burde utarbeide en handlingsplan mot diskriminering av blant annet homofile og lesbiske, noe det også kom reaksjoner på.- Hadde den saken vært drøftet i partiet, hadde vi hatt et annet standpunkt. KrF skal ikke være løpegutt for Karita Bekkemellem, sa Sverresen til SA i forrige uke.Som gruppeleder i bystyret var Grønn KrFs desidert mest profilerte politiker i Østfold-byen. Han var varaordførerkandidat for de borgerlige ved lokalvalget i fjor. (©NTB)