Russland hevder at tilbaketrekningen er fullført

Russiske styrker som skulle trekkes ut av Georgia i henhold til våpenhvileavtalen, er nå ute av landet, ifølge russiske myndigheter.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix
Politikk
Det russiske forsvarsdepartementet hevder at alle russiske tilleggsstyrker som ble sendt til Georgia for å slå tilbake et georgisk angrep på utbryterrepublikken Sør-Ossetia, nå er ute av Georgia.Departementet påpeker at såkalte fredsbevarende soldater blir igjen for å bemanne kontrollposter.En militærkolonne på omkring 150 kjøretøyer forlot fredag Georgia til fordel for utbryterrepublikken Abkhasia, ifølge en kameramann i nyhetsbyrået Reuters.Det var flere stridsvogner og pansrede kjøretøyer i kolonnen.Georgiske myndigheter avviste fredag opplysningene om den russiske tilbaketrekningen og hevdet at russiske styrker fremdeles okkuperer georgisk territorium.Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon ser ingen klare tegn til noen klar russisk tilbaketrekking fra Georgia, ifølge talsmann Bryan Whitman.Også franske myndigheter mener Russland fremdeles ikke har fullført tilbaketrekningen. (©NTB)