Bergen brannvesen meldte at brannen var under kontroll klokken 6.25 søndag. Det er bekreftet brent i to bygårder som har fått omfattende skader, samt en del bakbygninger.- I bygningene er det for det meste restauranter, kontorer og noen hospitser. Restaurantene har fått kraftige røykskader, men er nok ikke berørt av selve brannen. Matvareforretningen er ødelagt, sier vaktkommandør Geir Bøe i Bergen brannvesen til NTB.Politiet fikk melding om brannen klokka 3.57 natt til søndag. Brannen startet på utestedet Macumba, som ligger i en hjørnebygning på Vågsallmenningen i sentrum av Bergen. Flammene slo etter hvert gjennom taket, og brannen spredte seg til nabobygningen i Nedre Korskirkeallmenningen. Denne bygningen huser blant annet en Kiwi-butikk.160 personer som er innlosjert på vandrerhjemmet Ynglingen, er evakuert og fraktet til kantina på rådhuset i Bergen. Ynglingen drives av KFUK-KFUM. Det er ikke meldt om personskader som følge av brannen.- Vi har ikke fått melding om personskader, men vi kan ennå ikke si det med sikkerhet grunnet situasjonen, sier Bøe.Etterslukkingsarbeidet vil ta lang tid. Bøe regner med at i alle fall søndagen vil gå med i arbeidet. (©NTB)