Akhtar Chaudhry kan utfordre Heikki Holmås

Akhtar Chaudhry, som i dag er vararepresentant på Stortinget, teller på knappene om han skal utfordre Heikki Holmås om andreplassen på Oslo SVs stortingsvalgliste.

OSLO 20080214:Heikki HolmŒs ankommer Norges Banks lokaler i anledning sentralbanksjefens Œrstale med pŒf¿lgende middag pŒ Grand hotell torsdag kveld.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Lien, Kyrre
Politikk
Akhtar Chaudhry, som i dag er vararepresentant på Stortinget, teller på knappene om han skal utfordre Heikki Holmås om andreplassen på Oslo SVs stortingsvalgliste.Etter det Klassekampen erfarer teller vararepresentanten til Stortinget på knappene om han skal stille til kampvotering mot Heikki Holmås. Bergenseren Holmås har hatt andreplassen på Oslo SVs liste i to perioder, og sikret seg en bredere plattform da han ble valgt til leder av fylkeslaget i vinter.- Jeg ser at det er en debatt i partiet, og jeg har fått henvendelser fra veldig mange som vil at jeg skal stille. Det er smigrende å få så mye støtte, sier Chaudhry til Klassekampen.Det kan bety at det går mot en kampvotering mellom ham og Heikki Holmås om andreplassen etter Kristin Halvorsen på Oslo SVs stortingsvalgliste foran valget neste år.Ifølge Klassekampen har det internt i SV, og ikke minst i Oslo-laget, bygget seg opp en skuffelse og irritasjon over at det som skal være blant Norges mest «innvandrervennlige» partier knapt har en eneste framtredende tillitsvalgt med minoritetsbakgrunn.SV har i dag to stortingsrepresentanter fra Oslo, Kristin Halvorsen og Heikki Holmås.