Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand tar et kraftig oppgjør med Arbeiderpartiet og regjeringen, etter den varslede innskjerpingen av asylpolitikken onsdag.Over hele forsiden i torsdagsavisen utbasunerer avisen at den er «dypt skuffet over at Arbeiderpartiet har valgt å løpe etter Fremskrittspartiet i håp om å hente tilbake noen frafalne velgere».Strand mener regjeringen nå har «forlatt den humanistiske tradisjonen i norsk flyktningpolitikk».- NødvendigVG mener derimot at innstrammingen er riktig og nødvendig. På lederplass skriver Norges største avis at det eneste som kan kritiseres er at innstrammingene ikke har kommet tidligere.Aftenpostens kommentator mener splittelsen i asylpolitikken er et nederlag for regjeringen, men en nødvendighet for regjeringspartiene: «Tilstrømningen av asylsøkere de siste månedene har økt så mye at det ble nødvendig å sende et signal om at vårt land ikke er noe fristed».Avisen advarer samtidig mot at tiltakene rettet mot barn og unge risikerer å sette Norges humanitære rykte på spill.BeklagerNUPI-direktør og tidligere nødhjelpssjef i FN, Jan Egeland, beklager innstramningen, men mener regjeringen ikke hadde noe alternativ.- I realiteten er det umulig for noe land å være mer liberal enn andre. Jungeltrommene går veldig raskt, sier Egeland til Dagbladet.Han konstaterer at «det blir stadig vanskeligere å føre en liberal asylpolitikk i en hardere og kaldere verden».VantroAsyladvokat Arild Humlen, tidligere leder for Advokatforeningens lovavdeling for asylrett, sier han reagerer med vantro på den nye asylprofilen.- De setter en sammenheng mellom arbeid og familiegjenforening. Det hører ikke hjemme noe sted. Familiegjenforening er enhver familiefars fundament for tilpasning i Norge, sier han.Generalsekretær Olav Fykse Tveit i Mellomkirkelig Råd mener Norge må ta sin del av byrden med å behandle søknader fra mennesker som søker om beskyttelse.- Menneskers behov for beskyttelse bør og skal ikke underordnes norsk valgkamp. Jeg håper regjeringen ikke lar seg påvirke av Frps forsøk på å spre skepsis til asylsøkere, sier Fykse Tveit. (©NTB)