Skeidsvoll ble akutt syk da han og kona var på hytta og ble kjørt til mottakelsen ved Tynset sykehus. Dette var torsdag 7. august. Avisa Tidens Krav forteller at kona Pauline tryglet om at mannen måtte bli lagt inn, men i mottakelsen ble det hele avvist som «en liten forkjølelse». Han fikk noen penicillintabletter og beskjed om å dra tilbake på hytta. Én time senere døde han av det som viste seg å være lungebetennelse.- Hele livet hans dreide seg om å hjelpe andre, men da han trengte hjelp selv så fikk han det ikke, sier enken Pauline (80).På Tynset sykehus var beskjeden at de måtte gå veien om lege. Pauline Skeidsvoll har selv arbeidet 30 år i helsevesenet. Hun skjøte at penicillinet først ville virke etter mange timer.Etter avvisningen reiste det eldre ekteparet til et legekontor. Der fikk de beskjed om å kjøre til legekontoret på Tolga dagen etter. Pauline Skeidsvoll legger ikke skjul på at hun er bitter.Divisjonsdirektør Stein Tronsmoen ved Sykehuset Innlandet Tynset sier at hendelsen skal gjennomgås internt. Han forklarer at i utgangspunktet skal alle pasienter til sjukehuset være henvist av fastlege eller annen behandler med slik myndighet.- Våre rutiner når det kommer uanmeldte pasienter til sjukehuset er at de skal vurderes av ansvarlig turnuslege. Det ble også gjort i dette tilfellet, sier Tronsmoen til avisen Østlendingen. (©NTB)