«Den er lekende uanstrengt, komisk og dypt alvorlig, og utspiller flere ganger hele følelsesregisteret i løpet av én og samme scene. Filmen har et høyt ambisjonsnivå, både kunstnerisk og tematisk, og skuespillet er førsteklasses fra både de bærende rollene og de mindre birollene», heter det i den norske juryens begrunnelse, som har bestått av Le LD Nguyen og Øyvor Dalan Vik.Filmen er regissert av Stian Kristiansen og produsert av Yngve Sæther. Filmen er basert på Tore Renbergs bok med samme navn. Renberg har også skrevet manuset til filmen.«Mannen som elsket Yngve» skal konkurrere mot danske «De unge år - Erik Nietzsche Part 1», finske «De mørke sommerfuglers hjem», islandske «Brudgommen» og svenske «Du levende».Vinneren blir offentliggjort 15. oktober. Filmprisen er på 350.000 danske kroner. (©NTB)