Dette skjer i dag

Hvordan er tilstanden i den amerikanske økonomien? I dag får vi nye signaler. Ellers er både Olav Thon og Svein Gjedrem i fokus.

Publisert 12. sep. 2008 kl. 06.07
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord

En rekke nøkkeltall legges frem, verden over:Japan: Kapasitetsutnyttelse, juliJapan: Industriproduksjon, juliØMU: Sysselsetting, 2. kvartalØMU: Industriproduksjon, juliCanada: Kapasitetsutnyttelse, 2. kvartalUSA: Produsentpriser, augustUSA: Produsentpriser, eks. mat og energi, augustUSA: Detaljhandel, augustUSA: Detaljhandel, eks. biler, augustUSA: Varelagre, augustUSA: Michigan Consumer Sentiment, septemberSSB kommer også med en dose nøkkeltall:ByggearealstatistikkUtenrikshandel med varer, årsserierOrganisasjonsdeltagelseEllers nevner vi at sentralbanksjef Svein Gjedrem skal tale på CME-seminaret på BI klokken 11: "Formuespriser og økonomisk politikk". Og at Schibsted arrangerer kapitalmarkedsdag på hotell Catalonia Ramblas i Barcelona.Innenriks merker vi oss følgende:Oslo: Senterpartiets ekstraordinære landsmøte hvor ny partileder skal velges etter at Åslaug Haga gikk av før sommeren.Oslo: Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) overleverer forskningsrapporten: "Konsekvenser av graviditet og uttak av foreldrepermisjon i norsk arbeidsliv" til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.Oslo: Kirkerådet har møte.Bilbao: Magnus Carlsen spiller sin nest siste kamp i Grand Slam-turneringen i sjakk mot Teimour Radjabov fra Aserbajdsjan. kl. 17.00.Oslo: Presentasjon av «Milliardær i anorakk». Bok om Olav Thon av Hallgrim Berg.Oslo: "Kjenn dine rettigheter på nettet". Seminar om forbrukeres rettigheter ved bruk av betalingskort på internett.Lillehammer: Den globale SKUP-konferansen «Global investigate journalism conference» (GIJC). Varer til 14. sep.Stavanger: Forfatteren Frederick Taylor besøker litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger.Hele landet: Geologiens dag. Over hele landet blir det arrangementer der folk får oppleve hva geologi er.Kilder: NTB, TDN Finans, SSB