DnB NOR har sagt opp avtalene med Terra-kommunene

DnB NOR har sagt opp kontraktene banken har med de sju Terra-kommunene.

Foto: Scanpix

Det bekrefter konserndirektør Trond Bentestuen overfor NTB.- Vi har tilskrevet kommunene om at vi anser kontraktene som misligholdt, med de konsekvenser dette kan ha for morarenter og andre kostnader, sier Bentestuen.Det har vært dialog mellom bankens jurister og Terra-kommunenes felles advokat, Ulf Larsen i Advokatfirmaet Lund & Co. DA, om saken inntil nylig. Larsen var tirsdag ikke tilgjengelig for kommentar.DnB NOR forbereder nå et søksmål mot de sju Terra-kommunene som en følge av måten denne saken har utviklet seg på. Å få bankene på banen har vært ett av Terra-kommunenes mål med å holde tilbake avdrag og renter. Terra-kommunene mener at långiver har et ansvar for den situasjonen kommunene har havnet i. Kommunenes egne juridiske rådgivere og professor dr. juris Hans Petter Graver mener at lånene fra DnB NOR og Depfa Bank er i strid med kommuneloven, og at bankene hadde et selvstendig ansvar for å sjekke ut hva lånene skulle brukes til. (©NTB)