Investorer og andre børs-interesserte kunne endelig vende tommelen oppover igjen i Asia under handelen mandag. Etter at myndighetene i USA bestemte seg for å ta over de kriserammede finansinstitusjonene Fannie Mae og Freddie Mac, ble det en aldri så liten Klondyke-stemning i regionens børser, som la på seg mer enn de har gjort på mer enn sju måneder.- USAs myndigheter har vist at de virkelig er innstilt på å fikse problemet rundt Freddie og Fannie, og dette beroliger investorene her i Asia, uttalte Kwon Hyeuk Boo, investeringssjef i Daishin Investment Trust Management Co. i Seoul til Bloomberg.com.For ledet an av USAs myndigheters økonomiske redningsaksjon, la MSCI Asia Pacific-indeksen på seg 4 prosent til 121,47 poeng i løpet av mandagens handel. Det er mer enn indeksen har gjort på én dag siden 25. januar i år. Finansdelen av indeksen styrket seg med 6,7 prosent, mer enn den har gjort i løpet av en dag på 10 år.Mizuho Financial Group Inc., en av Japans største banker og Macquarie Group Ltd., Australias mektigste investerings-institusjon, styrket seg mer enn 10 prosent i løpet av dagen.Nikkei 225 i Japan kunne også vise til meget gode tall mandag, og indeksen styrket seg med 3,37 prosent til 12.624,46 poeng. Også her var det finanshusene som dro lasset, og både Mitsubishi UFJ Financial Group og Mizuho Financial Group var å finne blant børsvinnerne. Indeksens hopp var det største prosentvise siden 2. april.Hang Seng i Hong Kong var ikke mye dårligere med et løft på 3,87 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea la på seg hele 5,15 prosent, mens Strait Times i Singapore styrket seg med 3,84 prosent.Vietnam, Pakistan og Kina hadde nedgang mandag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .