Den hovedtiltalte 43-åringen er tiltalt for grov korrupsjon mot Bærum kommune, og vedgikk i retten at han hadde deltatt i overfakturering av kommunen. Han benekter imidlertid at den ulovlige virksomheten var å regne for organisert kriminalitet.Blant annet derfor erkjenner han ifølge sin forsvarer, advokat Berit Reiss-Andersen, bare delvis straffskyld, ifølge Budstikka.no.Straffelovens bestemmelser om organisert kriminalitet er sterkt straffeskjerpende og utvider i denne saken strafferammen fra 10 til 15 års fengsel.Mannen kjenner seg heller ikke igjen i beløpene det opereres med i den omfattende tiltalen, og svarte «nei» og «delvis skyldig» på flere punkter.Sammen med åtte andre, blant annet tre familiemedlemmer, er han tiltalt for overfakturering av Bærum kommune på rundt 8,5 millioner kroner i forbindelse med maleroppdrag. (©NTB)